A murit Aurora Cornu, prima soție a lui Marin Preda. Datorită ei au apărut “Moromeții”

Publicat de

S-a stins din viață prima soție a lui Marin Preda, Aurora Cornu. Era scriitoare și locuia în Paris. Cea dintâi mare iubirea a prozatorului Marin Preda a murit la spital, la vârsta de 89 de ani. Cei doi s-au cunoscut în cadrul Uniunii Scriitorilor și au avut o relație tumultoasă.

Prima soție a lui Marin Preda a fost găsită moartă

Aurora Cornu a fost prima soție a prozatorului Marin Preda. S-au cunoscut în 1952 la cantina Uniunii Scriitorilor, dar au devenit un cuplu doi ani mai târziu. Au avut o relație tumultoasă, mai ales în timpul căsătoriei care a durat 4 ani. Aurora Cornu a plecat de mai multe ori de acasă, din cauza neînțelegerilor cu Marin Preda.

Se spune că Aurora Cornu a fost cea care l-a determinat pe Marin Preda să publice romanele Moromeții.

Aurora Cornu s-a stins la 89 de ani, pe un pat de spital din Paris

Aurora Cornu era scriitoare și locuia în Paris. Vestea morții sale a fost dată de către Raluca Prelipceanu, membră a Asociației Internaționale de Istorie Culturală ISCH.

O veste năprasnică pe care am primit o în această noapte s-a stins într-un spital din Paris Aurora Cornu, om de litere, poetă, fosta soție a scriitorului Marin Preda, dar și cea care a ctitorit mănăstirea de la Cornu și pe care am avut privilegiul să o cunosc”, a scris Raluca Prelipceanu.

Fosta soție a lui Marin Preda era de loc din comuna Provița de Jos, din județul Prahova. Locuia de mai mulți ani în Paris, acolo unde i-a fost și sfârșitul.

Pe pervazul din apartamentul ei de lângă Pont de l’Alma avea întotdeauna ofrande de la admiratori. Intrai și, o clipă, erai decepționat, florile tale aveau concurență. Am să pregătesc totuși un buchet de anemone, cele din amintirea cu fotograful Eli Lotar care i-a spus, atunci, în 1965, când voia să rămână la Paris, că orașul e scump, anemonele sunt scumpe, a scris pe Facebook Cristina Hermeziu.

A murit Aurora Cornu, prima soție a lui Marin Preda. Datorită ei au apărut “Moromeții”

Aurora și Marin Preda s-au cunoscut pe când aveau 20 de ani și nu s-au plăcut de la început, ba chiar s-au antipatizat o bună vreme.