ULTIMA ORA! Se impun noi măsuri în România?! Circulația interzistă după ora 18?! Ce spune Premierul Florin Cîțu despre această decizie

Publicat de

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus au crescut substanțial în ultimele zile, asftel s-a hotărât implementarea de noi măsuri la nivelul întregii țări. Se discută adoptarea unor restricții mult mai drastice pentru români.

Cazurile de COVID-19 au înregistrat creșteri uriașe în ultimele zile. România este lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus, iar măsurile restrictive încep să fie mult mai drastice în țara noastră, cât și în alte țări. În România, în urma prelungirii stării de alertă, singura măsură adoptată în plus este restricționarea circulației începând cu ora 22:00.

Se propun măsuri drastice în vederea combaterii virusului

Experții în sănătate sunt de părere că ar fi mult mai benefic ca circulația să fie interzisă după ora 18.00, așa cum se întâmplă și în alte țări. Însă, Premierul Florin Cîțu este de părere că nu este necesar să se implementeze măsuri mai dure în România.

”Este o măsură care a funcţionat, iar dacă vă uitaţi la celelalte ţări, România este cea mai permisivă: sunt ţări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se maipoate circula.

Vom vedea cum va evolua, eu zic că diferenţa faţă de data trecută când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin.

În martie vom vaccina un milion de români, în aprilie mergem deja la două milioane de români. Va ajuta foarte mult campania de vaccinare care merge în paralel cu aceste reguli. Este o restricţie minoră

– dacă mă întrebaţi pe mine – având în vedere contextul european”,  a declarat Premierul Florin Cîțu.

Experții în sănătate nu sunt de aceeași părere cu Premierul Florin Cîțu, bazându-se pe studii care evidențiază clar că limitarea circulației pe timpul nopții scade rata de transmitere a virusului.

Totodată, toți sunt conștienți de faptul că o astfel de mișcare ar putea duce la falimentarea multor afaceri din România.

”Sunt studii care arată că limitatea mişcării pe timp de noapte contribuie la scăderea ratei de transmitere a virusului. Puţin,

dar contribuie. Ar fi fost mult mai eficient dacă, de exemplu, ar limita libertatea de mişcare după ora 6 seara, dar asta ar lovi masiv în afaceri, mulţi oameni lucrează până seara, deci ar fi foarte complicat de implementat.

Şi atunci, fiecare oră în plus de limitare – diferenţa dintre 23.00 şi 22.00 – va fi mică, dar contribuie corespunzător. Care e grupul care ar circula după ora 10 sau 11 seara? Discutăm despre tineri, în principal.

Prin această măsură se limitează petrecerile, consumul de alcool, nerespectarea purtării măştii sau a distanţării pe timpul nopţii”, a spus profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheş, potrivit Adevărul. scrie kanald.ro