Pedepse pentru cei care refuză vaccinarea. Israelul propune să nu li se dea voie în restaurante, hoteluri sau teatre

Publicat de

Ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, propune ca persoanele care nu se vaccinează anti-COVID să nu aibă voie să intre în restaurante, hoteluri, teatre şi săli de fitness.

Ministrul din cabinetul lui Benjamin Netanyahu intenţionează să reglementeze legislativ o hotărâre care prevede ca oamenii care refuză vaccinarea să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii, potrivit unor informații transmise de postul israelian de televiziune Canal 12.

De asemenea, Yuli Edelstein şi-ar dori ca angajaţii să nu fie primiţi la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat, măsură care ar putea viza şi sistemul de învăţământ. Mai mult, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.

Propunerea nu se bucură totuşi de susţinere totală în rândul autorităţilor, iar adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autoritățile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație, fie că este vorba despre unități de învățământ de stat sau private, după cum scrie Times of Israel.

Israelul este liderul mondial în materie de vaccinări, însă în ultima vreme în ţară a luat amploare un curent al celor care sunt sceptici în privința vaccinării. Oficialii se străduiesc să-i convingă pe oameni să se vaccineze, inclusiv prin combaterea fake news-urilor care se propagă online sau prin diverse stimulente și avantaje acordate. De aici şi propunerea ministrului Yuli Edelstein de sancţionare a celor care refuză vaccinarea şi propunerea ca aceştia să nu aibă voie să intre în restaurante, hoteluri, teatre şi săli de fitness