Vești proaste: Încă un pacient dintre cei transferaţi de la Institutul ”Matei Balş în urma incendiului a decedat

Publicat de

Ministerul Sănătății a anunțat joi, 11 februarie faptul că încă un pacient dintre cei transferaţi de la Institutul ”Matei Balş în urma incendiului a decedat. Bilanțul celor decedați ajunge la 20.

UPDATE- O altă persoană transferată de la ”Matei Balş” în urma incendiului a murit joi

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi despre încă un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului

Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021. Este vorba despre un

bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta afecţiuni asociate”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Este al doilea deces anunţat joi, numărul total al victimelor ajungând la 20.

Știre inițială

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în

Pavilionul V alInstitutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

19 decese în urma incendiului de la ”Matei Balș”

Sursa citată a precizat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti.

Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta afecţiuni asociate.Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Miercuri seară a murit încă un pacient

Miercuri seară, 10 februarie, Ministerul Sănătății a transmis informația conform căreia un pacient care s-a aflat în Pavilionul 5 în timpul izbucnirii incendiului de la Institutului

Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti s-a stins din viață. Încă nu s-a stabilit care a fost cauza exactă a decesului, deoarece urmează a fi făcută ancheta medico-legală.

“Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani,

transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf.Pantelimon”din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta afecţiuni asociate”.

Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 19, patru dintre ei fiind găsiţi decedaţi în clădire, care era destinată pacienţilor cu SARS-CoV-2. Un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu.

Au trecut mai bine de 12 zile de la data tragicului incident de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și pe zi ce trece numărul celor decedați care au luat parte la incendiu crește. scrie kanald.ro