Jean Paler, bătut și umilit în spital: “Mă băgau cu forța în camera de tortură”

Publicat de

Pentru Jean Paler, coronavirusul înseamnă zile întregi de izolare și tratamente inumane. Actorul a fost testat de 5 ori cu coronavirus și a dezvăluit condițiile greu de imaginat de care a avut parte la Spitalul Tractorul din Brașov.

Actorul în vârstă de 57 de ani a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Fanatik că nu a crezut că mai iese viu din spital. Actorul a vorbit cu groază despre mâncarea rea, frigul din cameră și izolarea de care a avut parte cât a fost internat în spital.

Jean Paler, îngrozit de condițiile din spital

Nu doar condițiile de aici l-au speriat, ci și modul în care medicii își tratează pacienții. Acesta spune că în România un pușcăriaș o duce mai bine decât un bolnav. Săptămâna în care a stat internat aici a fost una de chin pentru marele actor.

„Într-o încăpere cu 6-8 paturi eram singur, wc-ul însemna un scaun care era tăiat pe mijloc și era în el o găleată, era ca în evul mediu. Și la pușcărie era mai bine, mâncarea era sub orice critică, un pușcăriaș o duce mult mai bine decât un bolnav.

Are mai mult de câștigat un pușcăriaș, niciun pic de căldură, după 4 zile am făcut rost de a doua pătură, cu chiu cu vai, cu rugăminți, scandal și ceartă. Am stat îmbrăcat cu două rânduri de pijama pe mine, cu o pătură care era dinainte să ajungă Ceaușescu președinte, cu greu m-am lipit cu a doua pătură. Așa m-au ținut la izolare zile întregi, nu am vorbit cu nimeni.

Jean Paler

A venit o doctoriță împăiată și umflată care vorbea cu mine din tocul ușii, nu intra la mine, în așa zisul salon. Stătea pe la ușă, după hol, și de acolo vorbea cu mine. Mi-au făcut 5 teste și au ieșit toate neconcludente”, este una dintre mărturiile lui Jean Paler, despre condițiile Spitalului Tractorul din Brașov.

Actorul se confruntă cu mari probleme de sănătate

Starea de sănătate a lui Jean Paler e șubredă. De 12 ani se luptă cu probemele la inimă, timă în care a fost operat de cinci ori. În ciuda problemelor medicale, actorul spune că a fost chiar și lovit și îmbrâncit în spital.

„Ne încuiau ca pe câini în saloane, am vrut să plec, am ieșit pe holul spitalului, iar dintr-o dată m-am trezit cu vreo cinci pe mine, deși zile întregi n-am văzut țipenie de om, au sărit pe mine, mi-a dat unul brânci, unul m-a lovit, da, da au dat în mine. Unul dintre asistenții medicali, poate chiar medici erau, nu sunt sigur.

Au dat în mine și au țipat la mine, mi-au zis: „intră, mă, înăuntru, nu știi că n-ai voie, al dracului, nu auzi că n-ai voie să ieși pe hol. Alți mă loveau, alții mă drăcuiau. Alți îmi spuneau frumos. Am înțepenit de frig acolo, nu mai puteam rezista, le ceream să facă ceva, pentru că mă îmbolnăveam mai rău și mă băgau cu forța în camera de tortură. Asta am trăit”, a mai dezvăluit Jean Paler.