Limita de varsta creste pana la 70 de ani. Conditii dure pentru pensionari. Ce ii obliga statul sa faca

Publicat de

Limita de varsta creste pana la 70 de ani. Cel putin asa se mentioneaza in noul proiect de lege, pregatit de Ministerul Muncii. Raluca Turcan a facut anuntul care ii vizeaza pe pensionarii romani. Se pare ca angajatii din sistemul de stat vor fi pusi sa aleaga intre pensionarea la termen si lucratul in campul muncii pana la 70 de ani.

Insa, aceasta alegere vine si cu un cost: NU vor putea cumula salariul cu pensia, a mai declarat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Limita de varsta creste pana la 70 de ani. Conditii dure pentru pensionari

„Varsta de pensionare va fi atinsa intr-un proiect pe care noi il pregatim la minister si pe care il vom discuta cu partenerii sociali si cu toti cei care vor fi implicati – sa existe optiunea pensionarii la 70 de ani si aceasta optiune sa fie cumulata cu optarea, dupa varsta standard de pensionare, intre pensie si salariul la stat”, a anuntat Raluca Turcan, intr-o conferinta de presa, conform Digi24.

„Fie pensie si optiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie sa aleaga partea de salariu”, a adaugat ea. Aest lucru este valabil pentru angajatii din sistemul de stat.

Lovitură cruntă pentru 5 milioane de pensionari! Veste dezastruoasă la început de an

Din nefericire, cei care sperau ca anul acesta vine mult asteptata marire a pensiilor, au primit acum o veste dezastruoasa. Conform unei declaratii facute de noul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, sistemul de pensii din tara noastra nu este deloc pregatit pentru o recalculare a tuturor veniturilor incasate lunar de 5 milioane de romani.

“In preajma momentelor electorale s-a vorbit foarte mult despre o iluzie si anume acea majorare de 40% care, de fapt, pe fond, tragand linie acum, arata in continuare ca multi politicieni au vandut iluzii desarte, pentru ca acea majorare de 40% este pe o lege publicata in anul 2019, dar gandita sa intre in vigoare la 1 septembrie 2021 pentru a pregati intregul sistem de pensii cu recalcularea a aproximativ 4,9 milioane de pensii. Pai, 4,9 milioane de pensii nu pot fi recalculate de azi pe maine.

Si, de altfel, acea lege prevedea o perioada in care se actualizau toate pensiile, deci practic se pregateau dosarele, ca dupa aceea sa se aplice o noua formula. Dar, pentru a pregati toate dosarele, aproximativ 6.000 de dosare pe fiecare casa de pensii, aveam nevoie de aproximativ 1.000 de oameni in plus in sistemul caselor de pensii, plus echipamente si softuri care sa faca compatibile bazele de date”, a spus Raluca Turcan in emisiunea ‘Punctul de intalnire’ moderata de Radu Tudor, de la Antena3.ro.