Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru persoane au decedat

Publicat de

Un incendiu puternic a avut loc vineri noapte la Spitalul MAtei Balș din Capitală. A ars un corp de clădire în care se aflau cel puțin 100 de persoane. din păcate 4 persoane au murit în urma degajărilor de fum.

Au fost evacuați 120 de pacienți, însă pentru 4 persoane nu s-a mai putut face nimic

Apelul la 112 a fost făcut la 5 dimineața, potrivit secretarului de stat Raed Arafat. Incendiul a izbucnit la parterul unui corp de clădire unde se afla internați cel puțin 100 de pacienți.

Toți pacienții internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever. La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Când au ajuns la fața loculi pompierii au constat că era vorba despre un inceindiu cu flacără deschisă pe o suprafață de 100 de metri pătrați. Au fost afectate patru saloane, ardereaf iind generalizată și cu posibilitate mare de extindere.

Medicul Bogdan Oprița a declarat că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple. 44 de persoane au fost transferate rapid către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon. Din nefericire 4 persoane și-au pierdut viața. Trei dintre acestea au fost găsite carbonizate, iar a patra a fost resuscitată fără succes.

“Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.