Alertă în Bucegi: doi oameni au fost loviți de o avalanșă. Salvamontiștii încearcă să îi salveze

Publicat de

O avalanșă produsă în Munții Bucegi a prins două persoane sub zăpadă. Una dintre ele a reușit să se salveze, iar cea de-a doua a fost prinsă sub zăpadă. Potrivit salvamontiștilor, ambele persoane, două tinere, au fost găsite. 

În ce stare se află tinerele

Salvamontiștii au ajuns la cele două persoane surprinse, sâmbătă, de o avalanșă produsă în Munții Bucegi, sub vârful Țigănești. Una dintre tinere este rănită, informează Salvamont România.

Salvamontiştii au ajuns în ambele locaţii unde se aflau persoanele surprinse de avalanşă. Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Potrivit sursei citate, o a doua echipă de salvatori a plecat din Râșnov pentru a sprijini retragerea salvatorilor împreună cu cele două persoane.

,,O echipă de salvamontiști din Râșnov se îndreaptă către locul evenimentului. A fost alertat elicopterul, dar, din păcate, în zonă nu sunt condiții de zbor, anunța Salvamont România în jurul orelor 16.00.

În zonă a fost alertat și elicopterul, însă, în zonă nu sunt condiții de zbor. Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a precizat că salvatorii au primit apeluri de ajutor de pe două telefoane diferite, însă, atunci când au revenit cu un telefon, doar unul dintre numere a mai putut fi contactat.