Cutremur mare în Cipru pe 21 ianuarie, 5.1 grade richter

Publicat de

Un cutremur de 5.1 grade s-a produs în Cipru pe 21 ianuarie. Acesta a fost resimțit masiv în orașele Nicosia şi Larnaca, dar și în Israel, transmite Ynetnews.com.

Conform site-ului citat utilizatorii acestuia au mărturisit că au resimțit cutremurul și în orașele din Israel, precum Nahariya și Haifa.

Cutremurul de 5,1 grade s-a produs în zona Dasaki Achnas, la circa 35 de kilometri sud-est de oraşul Nicosia, la adâncimea de 68 de kilometri, anunţă Departamentul de Studii Geologice din Cipru.

Cutremur în Croația

Cutremurul din croația a fost oficial catalogat cu o magnitudine de 5.1 grade pe scara Richter, dar site-urile locale din Istrael și Croația spun că sesimul a avut de fapt o magnitudine de 5.3 grade pe scara Richter.

Unele clădiri au fost afectate de seism în orașul Nicosia, iar autoritățile au evacuat câțiva locuitori pentru singuranța acestora.

Seismul din Croația a fost resimțit și de conducerea țării. În timpul unei ședinte parlamentare tranmisă de televiziuni, seismul a putut fi văzut în direct la televizor.

Imediat ședinta a fost suspendată, iar parlamentarii evacuați. Discuția era legată de bugetul țării, iar imediat după seism sedința senatului croat a fost reluată.

Guvernul a asigurat locuitorii din Croația că autoritățile sunt în alertă și verifică eventualele pagube materiale și mai ales victime posibile

Cutremurul din Croația nu a înregistrat victime și nici pagube materiale semnificative. Autoritățile rămân alertă pentru a fi pregătiți pentru eventualele replici ale cutremului din Croația.

Cutremure recente în Croația

Cel mai puternic cutremur din Croația a fost pe 22 martie 2020 în Zagreb, cu o magnitudine de 5.3 grade pe scara Richter. La scurt timp s-a înregistrat o repblică de 5 grade care a produs prăbușirea mai multor clădiri.

Cutremurul din Croația din 22 martie 2020, care a produs pagube materiale semnificative
Cutremurul din Croația din 22 martie 2020, care a produs pagube materiale semnificative