Avion de pasageri dat dispărut în Indonezia. A căzut 3.000 de metri într-un minut

Publicat de

Un avion de pasageri este dispărut în Indonezia, după ce a pierdut contactul cu Radarul. Este vorba despre un avion de tip Boeing care efectua o cursă internă.

Avion dat dispărut în Indonezia

Avionul de pasageri de tip Boeing 737-500 a dispărut la scurt timp după decolarea din Jakarta. Aeronava efectua o cursă spre oraşul indonezian Pontianak. Potrivit agenției Bloomberg, autorităţile indoneziene au anunţat că au pierdut contactul cu piloţii aeronavei. Au fost declanşate operaţiunile de căutare şi salvare.

Conform site-ului FlightRadar24, înainte de a dispărea, avionul a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, la patru minute după decolare.

La bord se aflau 59 de pasageri plus 6 membri ai echipajului. Era un avion Boeing 737 clasic, ușor. Una dintre cauze ar putea fi o cedare de motor.

„În astfel de situații când se întâmplă avarii majore, timpul este foarte scurt de reacție, iar echipajul se ocupă de rezolvarea problemei, și nu pe comunicare. A fost o cădere extrem de accentuată care nu poate fi cauzată de o manevră intenționată a pilotului. Se presupune că s-a întâmplat ceva deosebit de grav care a provocat căderea de 3000 metri pe minut”, a declarat Cezar Osiceanu, pilot.