Ghiorghie Nadolu a murit. Renumitul chirurg a asistat la naștere mii de copii

Publicat de

Medicul Ghiorghie Nadolu a murit. Renumitul medic a asistat la naștere mii de copii. Și-a făcut datoria cu responsabilitate și iubire în cadrul fostei maternități care a funcționat în incinta Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon. Ulterior, chirurgul obstretician – ginecolog Nadolu s-a transferat la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă.

A murit medicul Ghiorghie Nadolu

Ghiorghie Nadolu a fost un renumit medic care a asistat la naștere mii de copii, fiind de profesie ginecolog.  Potrivit BZI s-a stins în Ajun de Anul Nou, la venerabila vârstă de 90 de ani. Doctorul Nadolu a fost extrem de apreciat de către comunitatea ieșeană. Anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut de către fiica lui și ginerele acestuia.

“Cu profundă durere în suflet ne luăm rămas bun de la Ghiorghie Nadolu soţ, tată, bunic şi chirurg obstetrician – ginecolog care merită toată admiraţia şi respectul celor care l-au cunoscut”, se arată în anunțul de condoleanțe doctorului Emil Anton, ginerele, și dr. Carmen Anton, fiica renumitului chirurg.

Familia a scris câteva cuvinte despre viața și cariera profesională a celui care a fost Ghiorghie, pe care le redăm în cele ce urmează.

Pornit pe jos din comună Valeni-Valcea, după ce a terminat gimnaziul, vine în Zătreni peste dealuri, spre Vest, cu o valiză pe o distanţă de 40 de kilometri. În anul 1948 a ajuns la gară Bibesti Gorj, urcându-se pentru prima dată în tren la vârsta de 17 ani. A dat examen de admitere la Liceul Pedagogic “Spiru Haret“ din Tg Jiu unde a învăţat de la profesori celebri.

A dat examenul de admitere la Medicină, IMF IAŞI, unde a reuşit cu brio în 1952. În 1958 a devenit intern, prin concurs la IMF IAŞI, până în 1959.

Cetățean de onoare al orașului Târgu Frumos

În 1960, prin examenul de secundariat, a fost clasificat primul şi a ales Maternitatea Târgu Frumos, unde a devenit şef de secţie după formarea ca specialist Obstetrica şi Ginecologie la Iaşi, fiind numit Cetăţean de Onoare al oraşului Târgu Frumos pentru merite profesionale şi organizatorice de excepţie. După 14 ani, în 1978, a fost confirmat medic primar, după un examen dur susţinut la Bucureşti, calificându-se că singurul obstetrician din Iaşi care a promovat acest examen la care au concurat 230 de medici specialişti pe 30 de locuri, fiind clasat al 10-lea cu media 9,15.

Conform fiicei și ginerelui său, marele chirurg și-a făcut viața după dictonul “Trăiesc, muncesc, iubesc şi visez!”.