Veste tristă! Un alt medic a pierdut lupta cu COVID-19! „Este al treilea coleg cu Covid pe care-l pierdem într-o lună, trebuie să ne vaccinăm”

Publicat de

Coronavirusul a mai făcut o victimă în rândul medicilor. Este vorba despre doctorul Mihaela Covrig, președintele

Patronatului Medicilor de Familie din Județul Neamț și membru în cadrul Colegiului Medicilor. Femeia a pierdut lupta cu virusul ucigător la Spitalul de Pneumologie din Iași, pe 28 decembrie.

Medic ucis de complicațiile cauzate de infecția cu coronavirus

Fusese confirmată pozitiv

cu Sars-CoV-2 în urmă cu o săptămână. Mihaela Covirg, în vârsta de 63 de ani, fusese internată imediat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și ulterior transferată la unitatea medicală din Iași.

Starea ei de sănătate se agrava în fiecare zi, iar personalul de specialitate nu a mai putut face nimic pentru a o salva.

Doctorul Mihaela Covrig este al treilea cadru medical din județul Neamț care a murit ca urmare a complicațiilor cauzate de infecția cu COVID-19 . Doctorul de familie Mihaela Puiu și chirurgul Iosif Koszeghi au fost

primii medici din județ care au fost răpuși de această boală. Astfel, colegii acestora trag un semnal de alarmă și spun că este absolut

necesar ca populațiasă înțeleagă necesitatea vaccinului pentru ca pandemia să ia sfârșit și pentru a pune capăt deceselor cauzate de virusul Sars-CoV-2.

„Avea şi alte probleme de sănătate, dar era sub tratament. Pe 27 decembrie, a fost intubată şi astăzi (28 decembrie – n. red.) a murit. Este al treilea coleg cu COVID pe care-l pierdem într-o lună, trebuie să ne vaccinăm”,

declară Cristina Iacob Atănăsoaie, managerulinterimar al Spitalului Judeţean Neamţ.

Mihaela Covrig s-a născut în Piatra-Neamț, a urmat cursurile facultății UMF Iași în anul 1982 și profesa ca medic de familie în comuna Dobreni.

Era un reprezentant vocal al medicilor de familie din Județul Neamț,

fiind președinte al Patronatului Medicilor de Familie Neamț, cât și vârful Colegiului Medicilor Neamț. scrie wowbiz.ro