Ştefan Mustăţea a murit. Era instrumentist la Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului”

Publicat de

Ştefan Mustăţea, instrumentist la Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului“ şi membru al Fanfarei

„Armonia“ din Târgu Jiu, a murit în această dimineaţă, la puţin timp după ce a fot externat din spital. Avea vârsta de 53 de ani şi suferise de COVID-19.

Ştefan Mustăţea a murit. Bărbatul a fost internat în spital o perioadă lungă până când testul PCR a fost negativ.

Cu toate acestea, instrumentistul a rămas cu o serie de probleme medicale şi s-a internat din nou în spital după o scurtă perioadă petrecută acasă.

Suferea de probleme pulmonare şi respiratorii, având fibroză pulmonară. Instrumentistul nu putea respira fără aparatul de oxigen şi se afla într-o stare gravă, conform unor surse medicale, potrivit Adevărul.ro.

Ştefan Mustăţea a activat în cadrul fanfarei militare, fiind subofiţer. După ce s-a retras din activitatea militară, acesta a fost încadrat

la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, unde cânta alături de fratele său. Ştefan a început să colaboreze şi cu Fanfara „Armonia“, formată în principal din foşti componenţi ai fanfarei militare.

Am fost devastat de vestea primită. Ştiam că este în spital cu unele probleme la plămâni, după ce suferise de COVID-19. Din ce am aflat, urma să plece săptămâna viitoare la o clinică din Târgu Mureş pentru a urma un tratament.

Fane a fost un instrumentist desăvâşit, foarte apreciat de breasla noastră. A fost colegul nostru, atât la fanfara militară, dar, mai nou, şi la fanfara

«Armonia». A cântat alături de noi în vara trecută“, a spus Gheorghe Enăştescu, liderul Fanfarei „Armonia“. scrie romaniatv