O veste bună, chiar înainte de Crăciun! Anunțul făcut de OMS: ”Va dura până la sfârşitul anului 2021”

Publicat de

Este dorită o imunitate în masă în anul ce va urma, lucru care, după spusele specialiștilor, ar putea

fi posibilă spre finalul lui 2021. Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a făcut declarații în acest sens săptămâna aceasta.

Directorul ştiinţific al OMS, dr. Soumya Swaminathan, susține faptul că vor trece luni de zile până când vom sesiza un nivel de imunitate.

”Va dura până la sfârşitul anului 2021 până când vom începe să vedem un anumit nivel de imunitate a populaţiei în unele ţări.

Trebuie să menţinem garda sus, trebuie să facem toate lucrurile pe care le ştim, reducând transmiterea şi riscurile ca oamenii să se îmbolnăvească…Vom aborda începutul sfârşitului, putem vedea lumina de la capătul tunelului.

Cu toate acestea, este un tunel pe care trebuie să îl traversăm, iar următoarele luni vor fi critice”, a explicat Swaminathan, arată Gândul.

Noua tulpină de coronavirus ar putea băga sistemul medical în colaps

Regatul Unit a fost izolat de restul statelor, după ce noua tulpină a coronavirusului a început să se răspândească.

Până la sfârșitul lunii februarie există posibilitatea ca situația să scape de sub control și să fie alte mii de cazuri de infectări zilnic.

În condițiile în care Marea Britanie ar ajunge la cel puțin 20.000 de internări pe zi, există posibilitatea ca sistemul medical să intre în colaps

și să nu mai poată face față pacienților internați. Specialiștii spun că noua tulpină este cu 70% mai contagioasă, arată alephnews.ro.

„O evaluare internă, la începutul lunii decembrie, a sugerat că vor exista aproape 700.000 de cazuri pe săptămână până la sfârșitul lunii februarie. De peste trei ori nivelul actual – cu 20.000 de internări în spital și 5.000 de decese”, scrie The Times.

Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS: „Până la această oră, nu există dovezi că noua tulpină ar produce forme mai severe sau mortale ale bolii”.scrie ciao.ro