Iohannis: „Dacă ne vaccinăm, până în vară putem scăpa de pandemie”

Publicat de

Președintele Klaus Iohannis a dat, vineri, mai multe explicații despre campania de vaccinare și în plus i-a asigurat pe români că toate tipurile de vaccin care vor veni sunt autorizate, sigure și eficiente.

Tot acesta a precizat că, deși nu este obligatorie, vaccinarea este soluția ca până în vară să scăpăm de pandemie.

Mai jos avem declarațiile Președintelui în legătură cu campania de vaccinare, dar și anumite sfaturi pentru români esențiale în această perioadă

“Lucrurile vor funcționa și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare.

Dozele de vaccin nu vin toate deodată, vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă mai mică, simbolică, de 10.000 de doze, care va fi administrată imediat, încă în acest an. Și începând din ianuarie, vin doze mai multe.

Noi credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână, sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult. În prima etapă, va fi vaccinat tot personalul medical. În a doua etapă va fi vaccinat personalul esențial și noi credem în martie, aprilie, mai este faza când va fi vaccinată populația generală„, a precizat Președintele Iohannis.

„Important de știut – vaccinarea este voluntară, nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura – repet – singura cale de a scăpa de pandemie.

Vom avea diferite tipuri de vaccin.

Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică își fac efectul. Toate sunt sigure.

Și, în acest fel, vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie”, a mai adăugat Klaus Iohannis.