Carantină prelungită În Constanța, inclusiv pe perioada Crăciunului și a Revelionului

Publicat de

Constănțenii vor petrece sărbătorile de iarnă în carantină. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a prelungit această măsură cu încă 14 zile. Decizia intră în vigoare vineri, la ora 20.00.

Măsura de carantinare a fost prelungită cu încă 14 zile, după ce numărul de cazuri a rămas la fel de ridicat. Mai precis, rata de infectare cu noul coronavirus era, joi, de 8,67 la mia de locuitori în municipiul Constanţa.

Sărbători în carantină pentru constănțeni

Constanța a intrat în carantină pe data de 20 noiembrie, la o rată de incidență de 9,35 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectură, prelungirea carantinei zonale pentru municipiul Constanţa cu alte 14 zile a fost adoptată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), ordinul fiind semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

constanta ramane in carantina

Așadar, constănțenii vor trebui să respecte aceleași măsuri ca până acum:

  • purtarea măștii este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.
  • circulaţia persoanelor în intervalul orar 22:00 – 6:00 se va face doar în interes profesional, pentru asistenţă medicală de urgenţă, pentru îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau a unei persoane aflate în întreţinere, pentru a acorda asistenţă persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori în caz de deces al unui membru de familie.
  • circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate.
  • slujbele religioase vor fi oficiate doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă numai personalul bisericesc.
  • în ceea ce priveşte centrele şi pieţele comerciale, se va limita accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi de persoană, cu respectarea normelor de distanţare

Noi măsuri pentru constănțeni

Pe lângă măsurile aflate deja în vigoare, Prefectura Constanţa a anunţat adoptarea de noi măsuri pentru prevenirea şi limitarea infectării cu SARS-CoV-2 pe raza municipiului. Mai exact, forțele de ordine vor intensifica controalele pentru verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi verificarea operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse.