S-a stins din viață Ioan Paul Stoicescu, renumit medic pneumolog

Publicat de

Ioan Paul Stoicescu, unul dintre cei mai renumiți medici penumologi din România s-a stins astăzi, 16 decembrie, la vârsta de 85 de ani. Anunțul trist a fost făcut chiar de familia medicului.

Ioan Paul Stoicescu a fost unul dintre fondatorii școlii moderne de pneumologie din România

Renumitul medic pneumolog a fost extrem de apreciat de-a lungul vieții sale fiind unul dintre profesorii care au pus bazele pneumologiei moderne în țara noastră.

Fiind considerat un adevărat mentor pentru elevii săi și nu numai, doctorul Ioan Paul Stoicescu a activat nu mai puțin de 34 de ani în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a fost director general al institutului între anii 1998 – 2006 şi președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătății precum şi manager al Programului Național de Control al Tuberculozei.

Tristul anunț a fost făcut chiar de familia sa:

”Cu durere și regret în suflet familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu.

Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020.

A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești. Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis familia profesorului.