ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! ELEVII S-AR PUTEA REÎNTOARCE ÎN BĂNCI PE 11 IANUARIE

Publicat de

Elevii s-ar putea reîntoarce în bănci pe 11 ianuarie, potrivit Secretarului de Stat al Ministerului Educației. Astăzi, cursurile online nu s-au putut ține din cauza problemelor serverelor de la Google.

Problemele au fost raportate în mai multe părți ale lumii, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și India, dar și în țara noastră. În acest context, Jean Badea a făcut un anunț neașteptat.

”Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea, că timp de 20 de minute, întradevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și întradevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute (…) Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite.

Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național.

Am făcut apel în această perioadă  la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlnic cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistemul de educație la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, a spus Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației la Antena 3.

Coronavirus România, 14 decembrie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat numărul de infectări înregistrat în ultimele 24 de ore: 3.252. De la începutul pandemiei de COVID-19 au fost confirmate 559.587 de cazuri de persoane infectate. 460.780 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 387 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În intervalul 13.12.2020 (10:00) – 14.12.2020 (10:00) au fost raportate 109 decese (60 bărbați și 49 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.