Doamne ferește! Pe cine vrea să impună Ludovic Orban ministru la Finanțe! Ar fi o bătaie de joc la adresa românilor (SURSE)

Publicat de

Negocierile sau mai bine zis lupta pe funcții între cele trei partide care ar urma să guverneze România în următorii patru ani sunt în plină desfășurare. După prima zi nu s-a decis practic nimic. Atât Ludovic Orban, cât și Dan Barna vor șefia Camerei Deputaților, iar din acest motiv se bate pasul pe loc.

Cei de la USR-PLUS spun că dacă PNL dă premierul și are dreptul să-și aleagă prima funcție, atunci este firesc ca USR să aleagă următoarea funcție dorită, adică președinția Camerei Deputaților. Supremația în Senat ar putea ajunge în acest context la UDMR, care vrea să aibă un cuvânt greu de spus în aceste negocieri.

În ecuația Florin Cîțu premier, rămâne liber portofoliul de la Finanțe, poate cel mai important dintre toate, ținând cont că anul 2021 va fi unul foarte greu din punct de vedere economic. Lupta pentru postul de ministru este acerbă întrucât sunt mulți doritori redutabili: Claudiu Năsui (USR), Anca Dragu (PLUS), iar de la PNL… pe cine dorește Orban.

Iar din acest punct a început scandalul. Surse Digi24.ro susțin că fostul premier insistă mult ca acest portofoliu să ajungă la Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, fost jurnalist și absolvent al Facultății de Filosofie. Acesta are ZERO experiență în domeniul finanțelor, dar se pare că din nou funcțiile politice nu au la bază criteriul competenței.

Ce alte nume din PNL sunt în cărți pentru ministerul Finanțelor

Alte nume vehiculate din PNL sunt Lucian Heiuș și Sebastian Burduja, fost secretar de stat în ministerul Finanțelor și absolvent de studii înalte, la Harvard și Stanford. Cele două variante sunt mult mai bune decât un absolvent de Filosofie.

Dacă Ionel Dancă nu va prinde portofoliul Finanțelor, atunci acesta ar putea fi orientat spre ministerul Dezvoltării, au dezvăluit surse pentru VoxBiz.ro. Ludovic Orban vrea să-și păstreze influența în Guvern și să conducă executivul din umbră și atunci vrea să impună oamenii în care el are multă încredere.

Domnul Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă. Speră ca în continuare să transmită semnalul că el este de fapt eminența cenușie în continuare, el este conducătorul, și că domnul Cîțu a fost pus premier cum a mai fost pus, dacă vă amintiți atunci, pentru foarte scurtă vreme, cu același mesaj. „Îl punem de formă pe domnul Cîțu, dar tot eu sunt. „Am făcut această mișcare să-mi dau demisia, pentru că trebuia să dau un os de ros”, „să dau impresia că s-a sacrificat cineva, eu sunt eroul”, „dar de fapt tot eu rămân șeful”„, a spus CTP la Digi24.ro.