Starea de alertă prelungită încă 30 de zile! A fost introdusă o restricție nouă

Publicat de
Guvernul a anunțat că va prelungi starea de alertă. Premierul interimar a anunțat joi, 10 decembrie 2020, că în următoarea ședință de Guvern va fi adoptată o hotărâre prin care starea de alertă va fi prelungită. De altfel, în această după amiază a avut loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care analizează situația epidemiologică din țară.

Starea de alertă va fi prelungită

Actualizare. Conform declarației lui Raed Arafat, șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență, starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Se păstrează toate măsurile existente, cu menținea că a apărut și una nouă.

Operatorii de transport cablu de schi își vor desfășura activitatea cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniștrilor, a spus Arafat.

Șeful CNSU i-a rugat pe români să limiteze numărul celor cu care se întâlnesc de sărbători.

Știrea inițială. Prim ministrul interimar a anunțat joi, 10 decembrie, că starea de alertă va fi prelungită în țara noastră. Comitetul pentru Situații de Urgență s-a întâlnit astăzi în ședință pentru a analiza situația pandemiei din România și a decide ce măsuri se impun în continuare.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, starea de alertă va fi prelungită cu măsurile și indicatorii prevăzuți în starea de alertă de până acum.

″În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental. Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cu alte cuvinte, masca de protecție rămâne obligatorie, carantina parțială se păstrează în intervalul orar 23-05 și de sărbători, iar măsurile de până acum se păstrează.
Potrivit celei mai recente actualizări a Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
434.679 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Articolul continua dupa publicitate

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.048 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.