Nicolae Ciuca, premierul interimar : Nu se intra in lockdown din nou

Publicat de

Nicolae Ciuca, premierul interimar a anuntat ca nu se intra in lockdown din nou

De asemenea, acesta a precizat ca proiectul de Hotarare de Guvern (HG) prin care se va prelungi starea de alerta este analizat astazi, deci nu poate fi vorba despre un lockdown.

“Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alerta si cu aceasta ocazie practic infirmam si fake news-urile prin care se anunta ca se intra in lockdown din nou”, a declarat, premierul interimar Nicolae Ciuca.

Nicolae Ciuca, a cerut intensificarea controalelor in piete, dupa redeschiderea acestora.

“La nivelul Bucurestiului, avem un numar de 9.070 de cazuri. O sa avem o crestere mai mare pe sistemul medical. Vor fi intensificate controalele si masurile implementare pe restrictiile pe care le avem acum”, a mentionat si Raed Arafat.

Totodata, Nicolae Ciuca a cerut Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si structurilor din Ministerul de Interne sa monitorizeze atent activitatea din piete, la redeschidere.

“Aici e chestiune legata si de ce inseamna restrictii pentru piete. Pietele vor fi deschise si o sa rog ANSVSA si structurile MAI sa isi coordoneze activitatile si sa avem o monitorizare a activitatilor din piete”, a declarat Ciuca.