FOSTUL MEDIC AL ECHIPEI „ȘTIINȚA BACĂU” A FOST UCIS DE COVID-19. „CICĂ ÎN ZILELE ASTEA NU E BINE SĂ FII POZITIV”

Publicat de

După trei săptămâni în care s-a luptat cu virusul, inima unuia dintre cei mai cunoscuți medici din Bacău s-a oprit. Dr. Dan Chelariu, fostul medic al echipei de handbal feminin „Știința Bacău” – câștigătoarea Cupei Cupelor în sezonul 1988-1989, a murit la ATI, la Spitalul Județean Bacău.

Familia cadrelor medicale din Bacău, dar și a pacienților, l-a pierdut pe medicul Dan Chelariu. Soția doctorului fusese depistată pozitiv, dar el nu s-a gândit că putea fi bolnav.

„O zi neagră”

”Acum patru săptămâni l-am sunat și râdea: «Cică în zilele astea nu e bine să fii pozitiv», vorbea de mama, el încă nu se testase, era prea preocupat să aibă grijă de ea. A avut tot timpul grijă de noi, de fetele lui. A avut tot timpul grijă de oricine avea nevoie. Emana căldură, emana iubire!!

După trei săptămâni de luptă intensă s-a stins din viață un suflet excepțional, și nu exagerez când spun – inegalabil; un tată și un soț extraordinar, un viitor socru de vis! Ca să nu mai vorbim de faptul că fost un medic OM ce și-a practicat meseria cu toată inima până în ziua internării!

Medicul Dan Chelariu alături de soție și fiică

Pe 8 a venit pe lume, pe 8 a plecat! Astăzi este o zi neagră pentru noi! L-am adorat!! Dumnezeu să îl odihnească!”, sunt cuvintele Alexandrei Chelariu, fiica mediului răpus de COVID-19.

Din 2005, s-a retras din Spitalul Județean

În vârstă de 70 de ani, medicul primar în chirurgie plastică și reconstructivă, dar și cu specializare în chirurgie ortopedică și traumatologie, a murit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

În anul 2005, medicul Chelariu a deschis o clinică particulară și s-a retras din activitatea de la Spitalul Județean Bacău.

Colegilor nu le vine să creadă că l-au pierdut.

”Era un om al medierii, ținea foarte mult la breasla medicală și întotdeauna îți sărea în ajutor. Era atent în toate. Făcea și donații, oferea mereu un altfel de ajutor. Când mergeai la el, găseai un sfat, un cuvânt blând și cald. Astăzi s-a stins un mare om, un mare doctor care a alinat și vindecat pe mulți dintre noi – Dr. Dan Chelariu”, spune Liliana Manole.

„Nu-mi vine să cred. Era un om extraordinar. După toți medicii care pleacă dintre noi îmi pare rău, dar de domnul doctor Dan Chelariu îmi pare tare, tare, tare rău. Îl cunosc de când a venit în Bacău, înainte de anii ’90, nu mai știu exact în ce an” , adaugă și Marius Chirilă.

Medicul celei mai bune echipe din Bacău

Medicul Dan Chelariu i-a fost elev profesorului Antipa Ionescu. Dan Chelariu a fost și medicul celei mai bune echipe a Bacăului din toate timpurile – echipa de handbal feminin „Știința Bacău”, câștigătoarea Cupei Cupelor în sezonul 1988-1989.

Înmormântarea va avea loc joi la ora 12, la Cimitirul Central din Bacău.