Alerta METEO! Iarna isi intra in drepturi.

Publicat de

Alerta METEO. Meteorologii anunta vreme rea in Romania ANM a prelungit pana miercuri dimineata informarea de vreme rea. Aceata vizeaza intreaga tara.

Potrivit prognozei meteo, in intervalul 8 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 10:00, in sud-estul tarii se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicata in Baragan si in sud-estul Moldovei. In Carpatii de Curbura, in Carpatii Meridionali, in restul Munteniei si al Moldovei va ninge si se va depune strat nou de zapada, in medie de 5 – 10 cm.

In cursul zilei de marti, vantul va avea intensificari in sudul Banatului, jumatatea de est a Munteniei, in Dobrogea si la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depasi temporar 55 – 65 km/h.

Totodata, in noaptea de marti spre miercuri, pe crestele din vestul Carpatilor Meridionali si in zona Muntilor Banatului, rafalele vor depasi 80 – 90 km/h, zapada fiind spulberata.

Meteorologii anunta ca, in urmatoarele zile, temporar se vor semnala precipitatii in toate regiunile, dar mai ales in cele sudice, estice si centrale, precum si in zonele de munte, unde cantitatile de apa vor fi insemnate.

Specialistii ANM prognozeaza o vreme inchisa in Bucuresti, pe parcursul urmatoarelor 24 de ore, cu precipitatii mixte, depuneri de polei, precum si un nou strat de zapada.

Potrivit ANM, in intervalul 8 decembrie, ora 10:00 – 9 decembrie, ora 10:00, in Capitala, mai ales in prima parte a zilei de marti si din nou in noaptea de marti spre miercuri se vor semnala precipitatii mixte si se va depune polei.