Doliu uriaș în fotbal! O legendă s-a stins din viață. Fanii sunt în lacrimi

Publicat de
Doliu imens în lumea fotbalului la nivel mondial. O adevărată legendă s-a stins din viață chiar ieri. Fanii sunt în lacrimi după aflare veștii. Nu se cunosc cauzele decesului.

Este vorba despre atacantul Viktor Ponedelnik, autorul golului care a adus URSS-ului titlul european. Bărbatul s-a stins din viață sâmbătă la vârsta de 83 de ani, notează Lequipe.fr, cittaă de news.ro.

În ceea ce privește cauzele decesului, acestea nu au fost încă făcute publice.

Atacantul a avut o carieră de un adevărat succes. În finala Campionatului European din 1960, disputată pe Stadionul Parc des Princes din Paris, Ponedelnik a marcat, în prelungiri, golul victoriei în meciul cu Iugoslavia, aducând astfel singurul trofeu important la nivel de echipe naţionale pentru fotbalul sovietic.

După 90 de minute, scorul a fost 1-1, iar Ponedelnik a înscris în minutul 113.

O carieră de succes

De asemenea, într-o perioadă cu puţine meciuri internaţionale, Poendelnik a marcat 20 de goluri în 29 de partide disputate pentru URSS.

La nivel de club, el a evoluat pentru echipele Rostelmaş Rostov pe Don (actuala FC Rostov), FC SKA Rostov pe Don, ŢSKA Moscova şi Spartak Moscova, retrăgându-se din activitate în 1966.

După retragere, a fost antrenor şi comentator sportiv.

%d blogeri au apreciat: